A JXTG Nippon Oil & Energy Corporation büszke arra, hogy rengeteg ügyfél bizalmát nyerte el. A világszerte ismert ENEOS márkanév alatt nem csak fejlett technológiájú motorolajok, hanem csúcsminőségű váltó- és hajtómű olajok is megtalálhatóak, amelyek a váltó kopását, elhasználódását csökkentik, megfelelve, illetve túlszárnyalva a gyártói követelményeket. A vállalat célja, hogy ügyfeleinek teljes körű, innovatív megoldásokat és magas hozzáadott értékkel rendelkező szolgáltatásokat nyújtson. Folyamatosan terjeszkedik az ENEOS termékcsaláddal az európai piacon, és azon dolgozik, hogy az ENEOS márkanév minőségi elismertségét növelje a szervizhálózatokon, a flottatulajdonosokon, a viszonteladókon és végül minden értékes fogyasztóján keresztül a járműiparban és az iparban.
 

ENEOS ATF D-III

Szintetikus váltófolyadék automata váltóhoz. Speciálisan a GM és a Ford és több más járműgyártó járművének automata váltóihoz fejlesztve. Szintén alkalmazható szervokormányokhoz, néhány hidraulikus rendszerhez és forgó légkompresszorokhoz, ahol a rendkívül jó fluiditás alacsony hőmérsékleten is szükséges. Kiválóan védi a váltót, mivel nagyon magas viszkozitási index jellemző erre a váltófolyadékra. Biztosítja a korrózió és a habképződés elleni védelmet, könnyű fokozatváltást tesz lehetővé a hideg indítás után, és nem teszi tönkre a tömítéseket. Nagyon jó antioxidációs és kopásállósági jellemzőkkel rendelkezik.


Specifikációk és jóváhagyások: GM Dexron III G, Allison C-4, Ford Mercon, Mercedes-Benz MB 236.1, Voith 55.6335, ZF TE-ML 02F/03D/04D/09/11B/14A/17C, MAN Type Z1/V1, Caterpillar TO-2

Cikkszám: E.ATFDIII/1
3,720.00 Ft
Kiszerelés:

ENEOS ATF DCT

ATeljesen szintetikus váltófolyadék duplakuplungos automata váltókhoz. A legkeményebb városi körülményekre tervezték, ahol gyakoriak a rövid utak, sűrű fokozatváltások, megállások és dinamikus újra indulások amelyek a modern vezetési stílus jellemzői. Az ilyen típusú használat óriási nyomást fejt ki a sebességváltókra és a fontos váltóalkatrészekre, ahogy a kulcsfontosságú váltóolajra is. Fejlett technológiával készült váltófolyadék a kiváló sebességváltó-védelemhez, a kopás és rezgés elleni védelemhez és az egyenletes vezetési élményhez duplakuplungos sebeségváltóhoz (DCT) és automatikus kapcsolású sebességváltóhoz (DSG).

SPECIFIKÁCIÓK ÉS JÓVÁHAGYÁSOK: Volkswagen VW G 052.529, Ford WSS-M2C936A (dublu-ambreiaj)

ENEOS ATF DSG

Teljesen szintetikus váltófolyadék duplakuplungos automata váltókhoz. A legkeményebb városi körülményekre tervezték, ahol gyakoriak a rövid utak, sűrű fokozatváltások, megállások és dinamikus újra indulások amelyek a modern vezetési stílus jellemzői. Az ilyen típusú használat óriási nyomást fejt ki a sebességváltókra és a fontos váltóalkatrészekre, ahogy a kulcsfontosságú váltóolajra is. Fejlett technológiával készült váltófolyadék a kiváló sebességváltó-védelemhez, a kopás és rezgés elleni védelemhez és az egyenletes vezetési élményhez duplakuplungos sebeségváltóhoz (DCT) és automatikus kapcsolású sebességváltóhoz (DSG).


Specifikációk és jóváhagyások: Volkswagen VW G 052.529, Ford WSS-M2C936A (duplakuplungos)

Cikkszám: E.ATFDSG/1
3,795.00 Ft
Kiszerelés:

ENEOS ECO ATF

Teljesen szintetikus, üzemanyag takarékos, alacsony viszkozitású váltófolyadék a Lexus, Toyota, Honda, Nissan, Mazda, Suzuki, Volkswagen, GM és Ford járművek automata váltóihoz. Prémium minőségű alapanyagokat tartalmaz, jobb oxidációs értékkel és hőstabilitással, valamint alacsony molekulasúlyú viszkozitási index javító anyaggal a mechanikai nyíróerő és az anyagfáradás elleni nagy ellenállás érdekében. Védelmet nyújt a váltónak, segít csökkenteni az energiaveszteséget, amit az olaj habzása okoz a nyomatékváltóban és alacsonyabb ellenállást biztosít a tengelykapcsolókban, anélkül, hogy veszélyeztetné a kopásállóságot. Szintén alkalmazható minden AISIN váltóhoz

Specifikációk és jóváhagyások:  Toyota & Lexus ATF Type T/ATF Type T-IV/ATF WS, Nissan & Infiniti Matic Fluid D/J/K/S/W, Honda & Acura ATF DW-1/Ultra ATF-Z1, Mazda ATF Type T-IV (JWS 3317)/ATF M-V, Ford Mercon V, GM Dexron III, Subaru ATF/ATF-HP, Opel Original ATF 09117946, Isuzu Vesco ATF II/III, BMW ATF 6, Suzuki ATF 5D06/ATF Type T-IV (JWS 3309), Hyundai & KIA ATF Type WS (NWS-9638)/ATF Type T-IV (JWS 3309), Mitsubishi DiaQueen ATF AW/ATF SK/ATF II, Volkswagen/Audi/Porsche ATF Type T-IV (JWS 3309), Land Rover ATF Type T-IV (JWS 3309), Mini ATF Type T-IV (JWS 3309), Volkswagen VW G 055.540 A2, Volvo ATF Type T-IV (JWS 3309)

Cikkszám: E.ECOATF/1
4,753.00 Ft
Kiszerelés:

ENEOS CVT-FLUID

Teljesen szintetikus váltófolyadék automata váltókhoz. Az ázsiai CVT váltók legtöbb típusának legmagasabb minőségi követelményeinek megfelelően fejlesztették ki. Kiváló váltó védelmet és üzemanyag fogyasztást biztosít, garantálja az olajcserék közötti hosszabb időtartamot és az optimális zajcsökkentést. Alkalmazható a CVT váltók szíjas vagy láncos változatához is. Javasolt a legtöbb ázsiai járműhöz, mint a Toyota, Nissan, Honda, Subaru, Mazda, Mitsubishi. A CVT váltók szíjas vagy láncos változatának széles köréhez használható, és a legújabb CVT váltók közül is sokkal kompatibilis. Ide tartozik a Nissan NS-3, Toyota FE, Honda HCF-2, Subaru CVTF-II. Nem javasolt azonban a Toyota Hybrid CVT váltóhoz és a Nissan Extroid CVT váltóhoz.

Specifikációk és jóváhagyások: Fémszíjas és láncos CVT váltókhoz.

Cikkszám: E.ECOCVT/1
5,220.00 Ft
Kiszerelés:

ENEOS Gear Oil 75W-90

Szintetikus, univerzális hajtóműolaj, amelyet manuális váltókhoz/hajtóművekhez ahol a API GL-5 szabvány az előírás. Speciális adalékanyagokat tartalmaz, amelyek lecsökkentik az üzemanyag-fogyasztást, és megszüntetik a váltás problémákat. Ennek az egyedi összetételnek köszönhetően nem csak a kopás, hanem a korrózió és a habképződés is minimálisra csökken. Magas hőmérsékleten ez az olaj a termooxidáció ellen védett. Ennek eredményeként kiválóan védi a hajtóművet.

Specifikációk és jóváhagyások: API GL-5, MIL-L-2105 B/C/D

Cikkszám: E.GEAR75W90/1
3,689.00 Ft
Kiszerelés:

ENEOS GEAR Oil 80W-90

Nagy teljesítményű hajtómű olaj hipoid hajtóművekhez és a kerékagy fordulatszámcsökkentő áttételéhez. A kén-foszfor technológiát alkalmazza, ami kiváló védelmet biztosít a hajtóműnek a fém-fém érintkezések ellen a legkeményebb feltételek között, akár ütésszerű terhelés esetén is. Különleges adalékanyagokat tartalmaz, amelyek védő filmréteget képeznek a felületeken, a kopás és a korrózió megelőzésének céljából. Beállított viszkozimetriájának köszönhetően hideg feltételek mellett is alkalmazható. Javasolt a kúpfogaskerekes, a spirális kúpfogaskerekes és a hipoid hajtóművel készülő differenciálműveknél (akár szimpla, akár dupla áttételes) és erőelosztóknál, amelyeknél az API GL-5 követelményeinek kell megfelelni

Specifikációk és jóváhagyások: API GL-5, MIL-L-2105D, MIL-L 2104D, Mack GO-G

Cikkszám: E.GEAR80W90/1
3,286.00 Ft
Kiszerelés:

ENEOS SUSTINA CVT-Fluid

Ez a nagyon különleges váltófolyadék az ENEOS SUSTINA technológia alapján készült, a W BASE és a súrlódásgátló FC Technology adalékanyagok felhasználásával. A W BASE az a csúcstechnológiás szintetikus olaj, amit az ideális alapolajok kémiai összetételét figyelembe véve fejlesztettek ki. Az FC Technology egy olyan adalékanyag technológia, ami lehetővé teszi, hogy a legoptimálisabb súrlódási szintet érjék el a CVT típusú váltóknál, hogy a fémszíjak és láncok ne csússzanak el a tárcsán. Ennek a két összetett technológiának köszönhetően, a SUSTINA CVT-FLUID nagyobb védelmet garantál a váltónak, halkabb működést, üzemanyag- megtakarítást, és hozzájárul a jobb gyorsuláshoz összességében pedig a CVT váltóktól elvárt fürgébb és kényelmesebb vezetési élményhez.

Specifikációk és jóváhagyások: Speciálisan a japán járművek CVT váltóinak fémszíjaihoz és fémláncaihoz fejlesztve

ENEOS X Prime AT-Fluid

A fejlett, teljes mértékben szintetikus technológia találkozik a legmagasabb minőségi előírásokkal ebben a prémium kategóriájú váltóolajban, amit az automata váltók széles skálájához fejlesztettek ki. Ez az élvonalba tartozó „Made in Japan” termék kiváló üzemanyag-fogyasztást eredményez, és magas szintű ellenállást nyújt a mechanikai kopás és anyagfáradás ellen, rendkívüli vezetési kényelmet biztosítva. Csökkenti a közegellenállást a tengelykapcsolóban és azt az energiaveszteséget is, amit az olaj habzása okoz a nyomatékváltóban. Mindezt anélkül, hogy veszélyeztetné az anyagfáradás megelőzését vagy a kopásállóságot. A Lexus, Toyota, Honda, Nissan, Mazda, Suzuki, Volkswagen, GM és Ford járművek alacsony viszkozitást igénylő automata váltóihoz fejlesztették ki. Szintén alkalmas az Aisin Warner AW-1 áttételekhez.

SPECIFIKÁCIÓK ÉS JÓVÁHAGYÁSOK: AW-1, GM Dexron II/II E/III/III G, ATF3317, Ford Mercon/Mercon V, ATF F-1, ATF M-III, ATF SP-II M/III, ATF D-II/ D-III, Toyota ATF T/T-II/T-III/T-IV/WS, Nissan Matic Fluid C/D/J/S, Honda ATF/ATF-Z1/ATF DW-1, Mitsubishi ATF SPII/SPII M/SPIII, ATF II/ATF AW, ATF SK, ATF-J2, ATF-PA, ATF-J3, Mazda ATF M-III/M-V, ATF JWS3317, ATF F-1, ATF FZ, ATF 3324, Subaru ECVT Fluid S/Subaru ATF, Opel Original ATF 09117946, Suzuki ATF 5D06/2384K/3314/3317

Cikkszám: E.XPATF/1
5,936.00 Ft
Kiszerelés:

ENEOS X Prime CVT-Fluid

A csúcstechnológia találkozik a legmagasabb minőségi előírásokkal ebben a prémium kategóriájú, teljes mértékben szintetikus, a modern CVT váltóval rendelkező benzines járművek, a hibrid járművek (HEV) és plug-in hibrid járművek (PHEV) széles skálájához fejlesztett motorolajban. Ez a csúcsminőségű, „Made in Japan” termék kiváló üzemanyag-fogyasztást eredményez, és csökkenti az energiaveszteséget a gumiabroncsok felé irányuló energiaátadás során. Ez az olaj óriási üzemanyag-hatékonyságot biztosít, javítja a gyorsulást, és nyugodtabbá teszi a vezetést, amivel egyedülálló vezetési élményt nyújt. Kifejezetten javasolt a Lexus, Toyota, Honda, Nissan, Mazda, Suzuki, Volkswagen, GM, Ford és más típusú járművek alacsony viszkozitást igénylő CVT váltójához..

SPECIFIKÁCIÓK ÉS JÓVÁHAGYÁSOK: Megfelel a JASO 1-A szabványnak, és több gyártó (OEM) specifikációjának. Kompatibilis szinte minden CVT váltóval rendelkező gépjárművel. Az olaj kompatibilitását az ENEOS számos gyártóval (OEM) való hosszú távú együttműködése során megszerzett know-how-ja alapján állapítják meg.

6561256.jpg